You are here:

Om Kerteminde

Kerteminde er unik, fordi byen har det hele. By og hav. Charme og autenticitet. Og en helt enestående kulturarv.

På trods af byens beskedne størrelse har Kerteminde for længst markeret sig i danskernes bevidsthed som den hyggelige, fynske kystby. Og med den fremtidige havneudvikling og byfornyelse, som Kerteminde står overfor, bliver byen kun endnu mere attraktiv.

Kerteminde er især kendt for de røde tegltage, de gamle byhuse, de snævre gader, nogle af Fyns mest populære badestrande og en af Danmarks største marinaer. Alt sammen lige ud til Storebælt og pakket ind i de store grønne herregårdslandskaber nord og syd for byen og det blå nor i Kertemindes baghave.

Samtidig byder byen også på en af landets bedste fiskerestauranter, et golfcenter i international liga, Johannes Larsen-museet, sommerhusbyen, Havnefesten, Kirsebærfestivalen, det smukke og fredfyldte Fyns Hoved – og meget, meget mere. Det er ikke uden grund, at turismen i og omkring Kerteminde vokser i disse år.

Bo i Kerteminde, og arbejd i Odense

Erhvervsmæssigt er Kerteminde interessant, bl.a. fordi Odense, som kun er 20 minutters kørsel fra Kerteminde, er i kraftig vækst i disse år. Det er bl.a. området omkring Lindø Industripark, Campus, Supersygehuset og byudviklingen i Odense centrum, der skaber nye arbejdspladser.

 

Visionen for fremtidens Kerteminde

Vi vil skabe et levende nyt byområde, der, i respekt for og i balance med den gamle købstad, indbyder til det gode liv. De nye kvarterer vil matche den gamle bydel i skala og arkitektur og vil samtidig være nutidige i deres eget arkitektoniske udtryk og formsprog, så der skabes et attraktivt bo-miljø.

Her skal være endnu mere plads til kultur, sport, rekreation, erhverv og boliger. Hvis vi fortsat skal skabe vækst her, skal vi udvikle havneområdet og udvide centrum, så vi tiltrækker og fastholder kerteminder, besøgende og erhvervsliv.

Havnekvarterer

Klik på områderne og læs mere om de pågældende projekter

Detail ved havnen

Byggegrund med ekstraordinært god eksponering udbydes til detailhandel.

Erhverv ved Marinavejen

Her kan fx opføres restaurant, kontorfællesskab eller hotel. Rammerne er vide, så længe det er til erhverv.

Strandkilen Nord

Strandkilen Nord er området bag Rådhuset, hvor der p.t. er parkeringsplads. Vi har inddelt området i 3 byggefelter for at en større investorkreds kan byde ind.

Nordre Havnekaj

Nordre Havnekaj ligger klos op ad Marinen og er en del af havnens gamle industrigrund.