You are here:

Om Kerteminde

Kerteminde er unik, fordi byen har det hele. By og hav. Charme og autenticitet. Og på trods af byens størrelse, har Kerteminde for længst markeret sig i danskernes bevidsthed som den hyggelige, fynske kystby. Med den fremtidige havneudvikling og byfornyelse, som Kerteminde står overfor, bliver byen endnu mere attraktiv.

Kerteminde er især kendt for de røde tegltage, de gamle byhuse, de snævre gader, nogle af Fyns mest populære badestrande og en af Danmarks største marinaer. Alt sammen lige ud til Storebælt.

Samtidig ligger her en af landets bedste fiskerestauranter, et golfcenter i international liga, Johannes Larsen-museet, sommerhusbyen, Havnefesten, Kirsebærfestivalen, det smukke og fredfyldte Fyns Hoved – og meget, meget mere. Det er ikke uden grund, at turismen i og omkring Kerteminde vokser i disse år.

Bo i Kerteminde og arbejd i Odense

Erhvervsmæssigt er Kerteminde interessant, bl.a. fordi Odense er i kraftig vækst i disse år. Det er bl.a. området omkring Campus, Supersygehuset og byfornyelsen i Odense centrum, der skaber nye arbejdspladser i Odense. Med kun 20 minutters kørselsafstand til Odense, bliver Kerteminde et endnu mere attraktivt sted at bo i fremtiden.

Visionen for fremtidens Kerteminde

Vi vil skabe et levende, nyt byområde, som indbyder til det gode liv. Her skal være endnu mere plads til kultur, sport, rekreation, erhverv og boliger. Samtidig skal Marinaen forbedres, så den bliver en tidssvarende, integreret del af byen.

Hvis vi fortsat skal skabe vækst her, skal vi udvikle havneområdet og udvide centrum, så vi tiltrækker og fastholder kerteminder, besøgende og erhvervsliv.

Havnekvarterer

Klik på områderne og læs mere om hvert af de 3 byggefelter

Strandkilen Nord

Strandkilen Nord er området bag Rådhuset, hvor der p.t. er parkeringsplads. Vi har inddelt området i 3 byggefelter for at flere investorer – også private – kan byde ind.

Nordre Havnekaj

Nordre Havnekaj ligger klos op ad Marinen og er en del af havnens gamle industrigrund. Det er også her, at Kertemindes vartegn, den historiske kornsilo, ligger.

Strandkilen Syd

Strandkilen Syd er området fra busterminalen ved Hans Schacksvej og hen til Trollegade. Turistbureauet og biblioteket er i dag en del af området, men flytter til Nordre Havnekaj.