Kerteminde Kommune har indgået en købsaftale med Milestone Development Group om salg af den attraktive grund, Strandkilen Syd, i det centrale Kerteminde.

Strandkilen Syd, der i dag blandt andet rummer Kertemindes busstation og bibliotek, skal omdannes til et nyt kvarter med omkring 30 boliger og med plads til caféer og butikker i stueplan. Det nye kvarter bliver en åben adgangsvej på vej til eller fra havnen med et nyt torv som samlingspunkt. Med salget og aftalen om byggeriet af et nyt havnekvarter er den sidste brik i Havneudviklingsplanen fra 2018 på plads.

Vinderprojektet, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er helt i tråd med de overordnede tanker for området og kulturarvsmasterplanen, der ligger til grund for Havneudviklingsplanen. Det nye havnekvarter er inspireret af byggestilen i den gamle del af Kerteminde og viderefører traditionen med baggader og små slipper, som skaber nye forbindelser i byen.

Det skitserede vinderprojekt er et bæredygtigt byggeri med en DGNB guldcertificering og kommer til at rumme boliger af varierende størrelser fra 65-105 m2 samt større 2-plansboliger.

Milestone Development Group overtager efter planen Strandkilen Syd i maj 2024. Det nye kvarter forventes at stå færdig i marts 2026.

Tidslinje

  • Opdateres løbende
  • Forventet færdiggørelse af byggeri

  • Forventet overtagelse

  • Busterminal flyttes

Øvrige projekter

Strandkilen Nord

Nordre Havnekaj

Detail ved havnen