You are here:

Nordre Havnekaj

På den gamle industrigrund, ud til byens marina og havneindløbet, skaber vi et nyt og enestående havnekvarter. Kvarteret skal opføres som en forlængelse af byen, og i 2020 indgik Kerteminde Kommune en betinget købsaftale om opførsel af boliger. Første spadestik er taget i november 2021.

 

Boliger i første parket mod vandet

På Nordre Havnekaj opfører bygherren charmerende, arkitekttegnede byhuse. En blanding af ejer- og lejeboliger, som kommer til at ligge lige ved vandet.

Kerteminde er en af landets ældste købstæder med en rig kulturarv, som vi gerne vil værne om. Især er byen kendt for sine gamle byhuse med røde tage og de snævre, brostensbelagte gader – og de kommende bebyggelser på havnen skal respektere købsstadens arkitektoniske vartegn.

Købstadens charme skal genkendes på havnen

Området på Nordre Havnekaj får sin egen identitet og skal bygges ud fra en moderne fortolkning af de originale byhuse i Kerteminde. Derfor er der særlige krav til de nye huse, når det kommer til både materialer og farver.

Husene skal udformes som sammenhængende byhuse og vil variere i højden fra 1,5-2,5 etager. Bebyggelsen opføres som en klassisk karré- og randbebyggelse med front mod havneindløbet og Storebælt. Fra husene vil der være udsigt til havet, som ligger et stenkast derfra.

Boligerne på Nordre Havnekaj vil være i absolut særklasse, både på grund af beliggenheden lige ved vandkanten, men også deres udformning og det nye, attraktive havnekvarter, de bliver en del af. Foruden boliger kommer havnekvartet til at byde på grønne oaser, rekreative områder, masser af vand og maritimt miljø.

 

Vil du bo i Kerteminde med udsigt over Storebælt?

Læs mere om boligerne her: Nordre Havnekaj – Kerteminde – 18 Helt nye liebhaverbyhuse

Har du øvrige spørgsmål til havneudviklingsprojektet, er du velkommen til at kontakte projektleder for havneudvikling, Lasse Søndergård, på laso@kerteminde.dk.

Nordre Havnekaj

Der udbydes én stor parcel med udsigt ud over Storebælt.

Tidslinje

 • Opdateres løbende
 • Nye veje omkring boligbyggeriet klar til brug

 • Boligbyggeri færdigt

 • Lukning af alle boliger

 • Færdiggørelse moleprojekt

 • Første spadestik

 • Godkendt lokalplan

 • Betinget købsaftale

 • Frist for tilbudsafgivelse

 • Udbud

 • Projektstart

Øvrige projekter

Klik på områderne og læs mere om de pågældende projekter

Detail ved havnen

Byggegrund med ekstraordinært god eksponering udbydes til detailhandel.

Erhverv ved Marinavejen

Her kan fx opføres restaurant, kontorfællesskab eller hotel. Rammerne er vide, så længe det er til erhverv.

Strandkilen Nord

Strandkilen Nord er området bag Rådhuset, hvor der p.t. er parkeringsplads. Vi har inddelt området i 3 byggefelter for at en større investorkreds kan byde ind.