You are here:

Nordre Havnekaj

Nordre Havnekaj ligger klos op ad Marinen og er en del af havnens gamle industrigrund. Det er også her, at Kertemindes vartegn, den historiske kornsilo, ligger.

På Nordre Havnekaj lægger vi op til, at en investor får plads til store ambitioner og større kreativ udfoldelse – også gerne i en udnyttelse af siloen. Det er dog et krav, at køberen færdigudvikler sit projekt i tæt dialog med Kerteminde Kommune.

Nye bygninger skal opføres på en plint

Nordre Havnekaj kan rumme både boliger og erhverv. Boligerne, som skal ligge her, skal bygges på en plint – dvs. en flade, som er hævet over vandet. Plinten skal bygges som en trappe, som alle, både beboere, borgere og besøgende, kan gå og sidde på, og hvor man kan nyde havudsigten fra 1. parket.

Plinten bliver en del af en ny, stor havnepromenade, som kommunen anlægger over næste etape, og som vil gøre området endnu mere attraktivt og værd at besøge. Under plinten etableres en p-kælder med pladser til beboerne.

Sådan kan der bygges på Nordre Havnekaj

På Nordre Havnekaj kan ligge, hvad der svarer til ca. 60 boliger i 2-3 etager. Enkelte ind mod siloen må være 4 etager. Alt, hvad der bygges her, skal fremstå moderne, tæt og indbydende og med offentlige, grønne arealer ind i mellem. Byggeriet skal være bæredygtigt og må gerne overraske og stimulere sanserne.

Vi udvider den grønne plads ved Marinaen

Vi udvider det grønne område på Nordre Havnekaj, så her i fremtiden bliver endnu bedre mulighed for leg, motion, events og koncerter. Tiltag, som vil skabe mere liv omkring havnen.

Hvad med FAF-siloen?

Den rå, historiske silo er med i udbuddet af Nordre Havnekaj. Investor kan vælge at udnytte den svimlende udsigt over Østfyn eller rive siloen ned. Siloen rummer potentiale for ferie- eller helårsboliger, caféer, restaurant, kulturhus, hotel – eller til turistbureauet og biblioteket, som flytter fra Strandkilen til Nordre Havnekaj i forbindelse med havneudviklingen.

Nordre Havnekaj

Det gamle industriområde på Nordre Havnekaj kan rumme ca. 60 boliger i 2-3 etager. Enkelte (ind mod siloen) i 4 etager. På grunden står også en 50 meter høj FAF-silo med stort potentiale.

Tidslinje

 • Projektstart
 • Offentlig­gørelse

  Forventet offentliggørelse af det vindende byggeri

 • Udviklings­periode

  Forventet udviklingsperiode af optionsvinders projekt

 • Købs­aftale

  Forventet offentliggørelse af det vindende byggeri

 • Opdateres løbende

De andre udbud

Klik på områderne og læs mere om hver af byggefelterne

Strandkilen Nord

Strandkilen Nord er området bag Rådhuset, hvor der p.t. er parkeringsplads. Vi har inddelt området i 3 byggefelter for at flere investorer – også private – kan byde ind.

Strandkilen Syd

Strandkilen Syd er området fra busterminalen ved Hans Schacksvej og hen til Trollegade. Turistbureauet og biblioteket er i dag en del af området, men flytter til Nordre Havnekaj.